Naar inhoud

Home Onderneming Steunmaatregelen

Steunmaatregelen

Ondernemen in Vlaanderen

Om u wegwijs te maken in alle mogelijke steunmaatregelen van de Vlaamse, Belgische en Europese overheden, richtte het Agentschap Economie van de Vlaamse Overheid de Subsidiedatabank op. Via een handige zoekmachine komt u er te weten van welke steunmaatregelen u gebruik kunt maken. U kunt er ook de brochurereeks Subsidiegidsen voor de ondernemer vinden, die u per thema een overzicht biedt van de belangrijskte subsidiemaatregelen. 

Verder kunt u ook aankloppen bij het Agentschap Ondernemen. Dit agentschap adviseert de ondernemer onder andere bij de zoektocht naar financiering of subsidies.

Informatie over specifieke steunmaatregelen en subsidies vindt u vlaio.be/nl/subsidies-financiering.

Voor kleine en middelgrote ondernemingen stelde het Agentschap Ondernemen een subsidieleidraad samen, die u hieronder kunt downloaden:

Ondernemen in het Brussels Hoofdstedelijk gewest

Brusselse ondernemers kunnen een beroep doen op meer dan honderd steunmaatregelen. Meer dan vijftig overheidsinstellingen of gesubsidieerde organisaties bieden de Brusselse bedrijven concrete hulp aan. Op de websites van Brussel Economie en Werkgelegenheid en 1819 kan u een handig overzicht vinden van de Brusselse steunmaatregelen. 

Ondernemen in Walloniƫ

Wie in Wallonië wil ondernemen vindt in de Midas-databank van het Waalse gewest een overzicht van Europese, gewestelijke, provinciale en lokale economische overheidssteunmaatregelen.

Sociaal statuut
Rechten en plichten
Wijzigingen sociaal statuut
Verzekeringen
Pensioen
Wettelijk pensioen
Pensioen berekenen
Met pensioen gaan
VAPZ
POZ
Onderneming
Je eigen website
Wijzigingen onderneming
Steunmaatregelen
Aftrekbare kosten
Vervangende ondernemer
Bedrijfsleider
Starten met personeel
Starten met personeel
Aanwerven
Verlonen
Klanteninformatie
Documenten
Publicaties
Tarieven
Nieuws
FAQ
Infosessies
Tools
Aanvraag attesten
Berekeningen
€-conometer